Att falla genom rymden, ned i biosfären

Satt igår på X2000 och funderade på hur man visualiserar nästa stora grej inom vetenskaperna. Kom då på att Boards of Canada redan har gjort just detta, på ett alldeles bedårande vis.

Jag har säkert redan tjatat om hur fantastiskt vacker videon till ”Dayvan Cowboy” är, men för er som inte sett den så finns den att ladda ned här, och att se här.

För er som råkar vara Deleuze-nerdar som jag: Den är dessutom riktigt bra på att ge tittaren en visuell känsla för Deleuze/DeLanda-inspirerad ontologi. Videon relaterar så fint till exempelvis termer som morphogenesis, Body without Organs, icke-linjäritet, immanens osv. Valde därför att skriva något kort om videon i min första wikipostcapitalismandschizophrenia.org.

2 tankar kring ”Att falla genom rymden, ned i biosfären

  1. Christopher Kullenberg

    Word! Videon är hemskt vacker, och capitalismandschizophrenia.org-artikeln visar hur filosofi görs vid point zero, inne i natureculture, aldrig på avstånd, utan mitt i multiversum.

    Jag måste se den en gång till… du har räddat min söndag!

  2. Kalle P Inläggsförfattare

    Glad att du gillar den! Sen går det nog att tajta till wikiposten – jag ville bara knacka ned mina tankar lite snabbt.

    Som sagt, jag hoppades få fram någon slags flödesontologiskt perspektiv på filmen – jag tycker att den åskådliggör att vi skall se på struktur/liv i dynamiska, icke-linjära, ”långt-från-jämvikt”-termer. (Detta är för övrigt samma poäng jag ville ta fram i mitt TAP-seminarium, utifrån Lucretius clinamen-tanke.)

Kommentarer är stängda.