Adam Tooze postade under julafton ett samtal med Ding Xionfei på sin Chartbook. Där sägs en hel del intressant: Jag känner honom mest via hans kortare op-eds, essäer och poddar, och har inte sett honom prata så noga om sina teoretiska influenser tidigare. Här är några punkter från intervjun.
Kategoriarkiv: Latour / Callon
Callon, devices och det tunna subjektet
I senaste numret av Journal of Cultural Economy återpubliceras ett samtal från 2020 mellan Don Slater, Sean Nixon och Liz MacFall. Minns att jag följde det redan när det begav sig, men ändå intressant att läsa om det nu igen.
Symmetriska tvillingar?
Kom mig just för att läsa den där artikeln om Boltanski och Latour som symmetriska tvillingar.
Chakrabarty, globen och planeten
Too Late for History to End består av tre delar: Den första refererar till Peter Osborne (om fascistisk tidsuppfattning), den andra till Peter Sloterdijk (om Crystal Palace), och den tredje till Anna Tsing (om ruiner). Dessa tre delar mappar delvis över mot Bruno Latours politiska triad – nationen, globen, och jorden (earth). Den sene Latour har ju gjort en distinktion mellan the globe och the earth.
Deleuze and DeLanda: A new ontology, a new political economy?
Since this text has gone missing during the 2010s, and since people sometimes ask me to dig it up for them, I am reposting it here.
4S / EASST…
… kom emellan eventuella anteckningar om ”ingenjören och tänkandet”. Här några reflektioner från konferensen.
Quasi-Quisling
På något vis har det kommit sig att Otto och jag har knapprat ihop en serie texter om designens alltmer framträdande roll i staten och kapitalets förehavanden. I en ny-ish artikel i tidskriften CoDesign pratar vi om ”participative design” inom stadsutveckling.