Boksläpp på Pustervik

Nu på onsdag släpps boken Göteborg – mellan segregation och kreativitet.

Boken, skriven av Jan Jörnmark (huvudförfattare) plus Joakim Forsemalm och mig, är ett resultat av ett projekt finansierat av Mistra Urban Futures. Precis som i fallet The Hambantota Connection handlar det om en text- och fotobaserad undersökning av en stads utveckling. Denna gång är framställningen mer historiskt än antropologiskt förankrad.

Roligt att även Göteborgsboken har ett visuellt anslag. Börjar alltmer känna att det är olyckligt att jag själv saknar skills för att producera material som opererar på ett mer affektigt plan. Skulle vara roligt att fortsätta att arbeta med visuella metoder; får väl helt enkelt söka mig till samarbeten med personer med talang för sådant. (Alternativet är att bli en så bra stilist, rent skrivmässigt, att själva texten har samma effekt… men that is not bloody likely känns det som.)

Bokreleasen är på Pustervik, från 18.oo och framåt. Det bjuds på öl och nötter, så kom dit.