13 tankar kring ””The Guattarian Candidate”

 1. Otto

  Mycket lyckat, i ett panspektriskt samhällsklimat måste Göteborgs-skolan bygger in sig på alla spektrum, i alla ekologier, och koppla in sig på alla nivåer; akademi, EU, filmfestival, musik, modellkataloger.

  Nu kan man väl bara hoppas att en dag få nynna: ”Dumdumdudidum – grattis Buchum!” (eller Strasbourg då..)

 2. Kalle P Inläggsförfattare

  Ja, det gäller att vara promiskuös.

  Visste du för övrigt att Bochum och Antwerpen har samma folkmängd? Och samma densitet?

 3. Kalle P Inläggsförfattare

  Well, man bör nog se det som att jag är med i den interna debatten om valet. Det är högst osannolikt att jag hamnar på listan, men ändå – roligt att mp har en öppen process med att fastställa listan.

 4. Jakob

  underbart! och: göteborgs-skolan. poetiskt det allra bästa i historien kommer åter för att ge världen ännu en guldålder.

  cheers, mr. gabbanean candidate, you look awesome on that picture!

 5. Kalle P Inläggsförfattare

  Ja, Jakob – det bästa jag kan göra, som barn av TAP, är att förmera mig i konstiga kontexter. Detta är en av dem.

  Mycket riktigt: En polerad yta är det viktigaste i sammanhanget. 😉 I detta fall ett resultat av Greggs briljans, en hemmasnickrad blixt, och lite fix och don i Photoshop.

 6. Anonymous

  Och där åkte du ur feedreadern! Och sluta kladda på Guattari jävla borgare(=miljöpartist)!

 7. Jakob

  ameh… sluta territorialisera Guattari, jävla anonyma extremvänstersekterist (eller vad du nu är)! ”communists like us” betyder inte vad du tror, så håll dig till frank baude om du måste äga nån.

  go kalle go! fortsätt försnygga och försmarta grönheten och det halvstiffa vänsterblocket! och om nu miljöpartiet skulle göra en någorlunda trovärdig högermanöver, så får du försnygga och försmarta där med. epidemiology is king.

 8. Kalle P Inläggsförfattare

  Ja. Och framförallt måste vi nog sluta ta saker och ting – Partier, ”Borgarna”, ”Kommunismen”, och framförallt Guattari – på sådant allvar.

  Hur var det nu – det som Deleuze gillade med hans favvistänkare var ju ”the critique of negativity, the cultivation of joy, the hatred of interiority, the exteriority of forces and relations, the denunciation of power”.

 9. Kalle P Inläggsförfattare

  … och han hade ju som mål att göra någonting med de tänkare han skrev om – få vissa aspekter av deras tankar att skjuta ut i nya, oväntade riktningar. Målet var inte att dyrka dem slaviskt, att ”vara trogen” dem – tvärtom.

  Dessvärre är vi nog många som balanserar på gränsen till att läsa just D&G slaviskt. Vi är alldeles för fega för att avvika från de säkra läsningarna.

 10. johannes

  Grattis mp! Kalle, din kandidatur aproprierar! Fin programförklaring också, förhoppningsvis blir det en epidemi och inte bara en endemi…

 11. Kalle P Inläggsförfattare

  Ja, Johannes – vi får se – har en känsla av att just denna smitta kommer att vara rätt begränsad…

Kommentarer är stängda.