Icke-vinstutdelning: Rapport, frukostsamtal och bokkapitel

Så har då LO tillkännagivit hur de tänker kring icke-vinstutdelande företag inom vården. Skall bli intressant att se hur deras ”samhällsbolag” skiljer sig från den redan existerande SVB-formen.

Den senare associationsformens öde skriver jag om i ny rapport (ladda ned som PDF) som ges ut av Sektor 3; har varit inne på liknande diskussion tidigare. Nu på fredag kommer jag även att medverka på frukostprat om frågan.

Som jag även flaggat för tidigare bidrar jag även till en antologi som kommer ges ut av SNS Förlag tillsammans med Sektor 3. Kapitlet är måhända en aning självömkande – varför har vi inte kommit längre med att experimentera med alternativa företagsformer? – men finns icke desto mindre här för genomläsning.

Uppdatering, torsdag kväll: Länk till PDF-version av rapporten upplagd.

2 tankar kring ”Icke-vinstutdelning: Rapport, frukostsamtal och bokkapitel

  1. Louise Hamilton

    Intressanta punkter från LO, och det verkar ju vara på samma linje som Sektor 3 – så varför lanseras det som ngt helt nytt? Och nu mobiliserar motkrafterna som försvarar rikskapitalisternas intressen – de kommer att lobba för att sådana här ”socialistiska” idéer inte får fäste.
    Men jag hoppas att ni får gehör för era tankar, detta är en tredje väg, mellan offentligt monopol och total avreglering! Heja på Kalle!

  2. Kalle P Inläggsförfattare

    Hej Louise, ursäkta fördröjt svar, fullt upp denna vecka. Ja, det är roligt att diskussionen tagit fart – det har ju slumpat sig så att LO, Företagarna, och Sektor 3 har släppt rapporter och liknande denna vecka. Nu finns för övrigt rapporten att ladda ned som pdf. Imorgon bitti är det som sagt frukostmöte på Sektor 3. Tackar för peppandet!

Kommentarer är stängda.