17 tankar kring ”Loggat

 1. Johan

  Partigängarskap har jag fått nog av, inte minst efter att så många gamla vänner gjorde slut den här veckan. Funderar dock på att skicka ett riktat ekonomiskt stöd till en aktör som förtjänar det fett.

  Och ärligt talat tycker jag att oppositionen, inklusive mp, höll en alltför låg profil i den här frågan. Det var inte de som stod på barrikaderna och höll grytorna kokande.

 2. Jimmy

  Bra, Kalle! De tveksamheter jag hade kring eventuellt partiengagemang har underminerats ganska kraftigt under de senaste dagarna – och ditt beslut förstärker min känsla av att ha valt rätt parti.

  @Karin: Tack för länken! Av mediabilden kan man nästan få uppfattningen att det enbart varit Federley, Johansson och några borgerliga ledamöter till som varit det minsta tveksamma kring FRA-lagen. Samtidigt förstår jag det, med tanke på mediernas logik.

 3. Mattias

  Tack för länken, en sådan uppmaning som dessutom bara är ett klick bort kan man inte undvika. Fast det är nog läge att börja lära ut att man ska använda https för sådana sidor. Tyvärr gäller ju detsamma även bloggar som denna numera.

 4. Kalle P Inläggsförfattare

  @Chris: Japp, tänkte att det var lite cute att skriva texten i ett format som FRAs data fattar.

  @Johan: Var på väg till flygplatsen när jag skrev, så hade inte tid att riktigt motivera. Lite kort kan man säga att jag medvetet hållit mig ifrån partier fram tills nu, men kände att det var dags att markera.

  Vidare väljer jag att dra slutsatsen att c och fp inte är miljöer som gör det svårt för liberaler att vara liberaler. Notera KG Bergströms förvånansvärt rättframma beskrivning av Birgitta Ohlssons situation (igår i SVT morgon): Hon är helt klart bland de mest kompetenta i riksdagen, men straffas för att hon går emot partiledningens linje (för att hon är liberal) – andra, mer fogliga partimedlemmar, får bli statsråd. Med andra ord – varför engagera sig i sådana partier?

  Varför engagera sig alls? Well, jag ser ett par viktiga saker att vara med på – dels jobba med frågor om övervakning/integritet/civil liberties (bästa chansen att stoppa FRA är uppenbarligen med en ny regering), dels jobba med frågor om hur den Svenska Modellen måste förnyas…

  @Karin och Jimpan – tack för ert stöd!! 🙂

  @Mattias: Har du gjort som jag – klickat dig igenom hela vägen? Ja, vet vad du menar – jag bad om inbetalningskort.

 5. Mattias

  Jajamensan, väntar på inbetalningskort. Så nu hoppas jag det inte dyker upp några utspel om storsatsningar på etanol som bränsle, eller andra tokigheter, innan jag hinner få det och pröjsa.

 6. Mattias

  Japp. Vår första uppgift blir väl att motionera internt så FRA-lagen blir en tydlig kabinettsfråga efter nästa val, om det behövs. Ingen röst för någon regering där ingående partier inte lovar att riva upp lagen – Alliansen får hellre bilda minoritetsregering än ett kompromissat samarbete med s.

  Trodde aldrig jag skulle vara med om att riksdagen skulle diskutera regexpar, och dessutom att applicera dem på all vår kommunikation.

 7. Kalle P Inläggsförfattare

  Absolut, M, det är så jag tänker också – det en stor utmaning att försöka motivera för s att FRA är en problematisk instans. Vi får jobba såväl internt, mot s, som utåt, mot den allmänna opinionen – gäller att inte låta frågan svalna alltför mycket.

 8. Kalle P Inläggsförfattare

  Well, har sett ”nej till uttradeskravet”, men inte grejen om m’are som blir mp’are – harligt!!!

 9. jimmy

  Ja, Jerker var ju med där i går, och Karin i dag. Du borde kontakta Lennart Olsen och ge din syn på frågan också!

 10. Johan

  Jag är glad att mp som enda riksdagsparti driver FRA-motståndet. Men partier som börjar kalla sig liberaler med ett fuktat finger i luften fick jag nog av med new centern, för — som just new centern visar — sådana taktiska omvändelser är lätta att köra baklänges.

 11. Jimmy

  @Johan:
  ”partier som börjar kalla sig liberaler med ett fuktat finger i luften fick jag nog av”

  Det förstår jag. De gröna är liberaler i bemärkelsen medborgarrättskämpar, men framhållandet av detta bör inte vara alltför mycket av opportunism. Jag hoppas att partiet skulle stå kvar vid sina principer också som del av en regeringskoalition (även om hållningen angående Nordic Battle Group väcker vissa tvivel om den saken).

 12. Kalle P Inläggsförfattare

  Ja, kanske är det som vi varit inne på tidigare – det kanske är lönlöst att diskutera vem som är liberal eller inte – alla säger ju sig vara liberaler (inklusive c, fp och m) – kanske bara att acceptera att L-ordet inte betyder någonting längre?

  Hur som helst – oavsett vem som liberal eller inte – som jag ser det finns det bara ett parti från vilket man kan driva på för upprivandet av FRA-lagen – mp. (Vänsterpartiet skulle vara svårt för mig.)

 13. Marcus

  Strategiskt tror jag att mp gör bäst i att sätta upp ett långfinger i luften, fuktat eller ej, och vända det mot hela det politiska etablissemangets standardkategoriseringar av sina ”ideologier”. Nu är tiden mer mogen för den gröna ideologin som något eget (hur egen den faktiskt är lämnar jag öppet).

Kommentarer är stängda.