Dorkbot London #46

Dorkbot-tillställningar hittar man dorks, designers och konstfolk som gillar att leka med elektronik.

Ikväll var det nummer fyrtiosex i ordningen (för London), och vi som var där fick se en del coola grejer. Exempelvis gänget som satte upp en massa LEDs på Tower Bridge. Om någon med Bluetooth påslaget rörde sig över bron lös LEDerna upp så vackert, så vackert.

LEDs

Störst intryck gjorde dock Clara 2.0, en bebisdocka som ser elak ut och spelar theremin. Det som är lite freaky med Clara är att hon härmar ljud omkring sig, matchar det i sin theremin (ett instrument som i sig låter lite obehagligt).

Clara 2.0

Borde nog skriva en del intelligenta observationer om alla projekt, men nöjer mig med att konstatera att detta är en mkt mkt cool scen. Kolla bara in detta skohack:

Skohack

PS. Tidigare under dagen anordnade Mute med flera ett seminarium – Peer Investment – om business-modeller för open source. Bland annat var Chris från Canonical – som givit oss Ubuntu – förbi och pratade. Det är alltid lika spännande att höra om hur de får det hela att gå ihop. För alla Ubuntu-fans: Chris lovade att nästa version kommer att vara ännu bättre – exempelvis kommer wifi att bli mycket mer lätthanterligt.