Om Prometheus eller Narcissus? hos Korpen

Nu ligger en presentation av nya boken uppe på Bokförlaget Korpens hemsida. Ett par kommentarer.

Omslagsbilden: En moddad version av det ”livets träd” som kartlags och visualiserats av Professor David Hillis forskarlag. Kändes rimligt att klä texten i fylogenetik och bifurkerande replikatorer, nu när – som det står i introt till slemboken – ”ett betryggande avstånd till de biologiska vetenskaperna … inte längre [är] en säker markör för vad som får kallas samhällsteori eller kulturanalys”.

Titeln: Har jag fått Freud-komplex? Har vi inte nog av grekiska gudar? Jo, sannolikt, men den grekiska mytologin är lite som det psykoanalytiska tankestoffet – berättelser som (vare sig vi vill det eller ej) kommit att strukturera vårt tänkande. Jag var ute efter någonting som skulle representera det dubbla i en värld där aktivism och entreprenörskap flutit samman – en värld där ”marknaden har blivit en arena för motståndet, samtidigt som motståndet har blivit en marknad”.

Hur som helst – mer om boken senare i vår, närmare utgivningen.

7 tankar kring ”Om Prometheus eller Narcissus? hos Korpen

 1. Kalle P Inläggsförfattare

  ChrisK: Ja, det känns lyckat.
  Eddy: Mer kommer att utannonseras här på bloggen. Tror bestämt att det planeras fest.

 2. Kalle P Inläggsförfattare

  Roligt att du tycker så, Stefan!

  Förhoppningsvis kan boken fungera någorlunda som läsbok också. Försöker introducera en samling tänkare – i tur och ordning Latour, Haraway, Tarde, Lazzarato, Boltanski&Chiapello, Zizek (alla diskuterade här på bloggen) – i relation till samtida svenska entreprenörer.

 3. Stefan Molnar

  Låter fint! Håller på med en kartläggning/studie kring SE just nu där också Fredrik Björk från Malmö Högskola är involverad, han använder själv ANT i sitt doktorerande. Vi har funderat på hur/om området kan användas i mer ”praktiknära” studier av detta slag; inte helt självklart dock.. Ska bli givande att kolla in boken när den kommer

Kommentarer är stängda.