Nya Ord & Bild om mat

Noterar på Ord & Bild-redaktören Martin Engbergs FB-sida att nya Ord & Bild kommit från tryckeriet.

Såhär ser det nya numret ut:

Ord & Bild, tema "Mat"

Som framgår av bilden bidrar jag och Jonas Lindberg med en text (tillsammans med foton av Kerstin Hamilton) från Lankamaterialet. ”Om gödsel som kitt och sprängmedel på Sri Lanka” är en finfin beskrivning om vad det hela handlar om.

För övrigt är det roligt att se hur kulturtidskrifterna fyller en viktig plats i ekosystemet av texter. Det är ju allmänt känt att kulturtidskrifterna är viktiga som forum för mer essä-liknande texter som är för långa och ”svåra” för kultursidorna. Denna text kan dessutom placeras in i en etnografisk genre som dessvärre inte har så många ställen att ta vägen – framförallt om det finns en fotovinkel på det hela. Inte heller akademiska tidskrifter är ideala för denna genre. (Sände just in en peer-review-artikel baserad på samma material, och det blir väldigt lätt snuttifierat när det skall pressas in i det formatet.) Sedan kan man ju arbeta med monografier, men inte minst akademiska förlag har ju börjat bli försiktiga med sådana.

I numret finns även en text tidigare publicerad på engelska i Collapse – ser fram emot att läsa den.

3 tankar kring ”Nya Ord & Bild om mat

  1. Jonas

    Ser bra ut! Övriga texter i Collapse-numret är för övrigt läsvärda. Många i stil med den som översatts till O&B.

  2. Kalle P Inläggsförfattare

    Ja, kul att den är med.

    På tal om etnografi: Ser att även Alex Rhys-Taylor, som i sin artikel ”äter ål i gelé”, jobbar etnografiskt.

  3. Pingback: 99, our 68 » Ett rörigt virrvarr av heterogena entiteter

Kommentarer är stängda.