Tillbaka på kontoret

Tänkte ta det lugnt senare i höst, så tittar in på kontoret för att färdigställa en del material.

Först och främst är det ju boken från Sri Lanka-projektet som skall färdigställas. Materialet går till tryck om typ två veckor, så detta är högprio – tanken är att boken skall kunna beskådas på bokmässan.

Kommer därefter att pilla lite med artikel om sam-designprocesser. Har alltmer börjat tänka att designvärlden gjort två stora bidrag till den samtida ekonomin – man ser designtänkets avtryck i alla de där processer (exempelvis inom stadsplanering) som bygger på lika delar ”deltagande design” och antipolitik, men även i intima användartester (som gör vardagen till ett laboratorium).

Skall sedan skriva bokkapitel om just denna ”laboratorifiering” av vardagen – jämför denna text. Kapitlet skall in i ny publikation inom ramen för Edinburgh UPs serie på temat ”Deleuze and…”.

Slutligen skall det visst bli specialnummer av Surveillance and Society-konferensen. Hoppas hinna piffa upp artikeln om det ”varma” GPSandet.