Kapital, Identität, Macht

Det bidde en podcast.

Tanken om att systematiskt övervaka våra samtal har varit med oss ett tag nu. (Har pratat om detta med såväl Self_passage som Mothugg.) Häromkvällen – i ett försök att slappna av från all krävande forskning – högg vi tag i ChrisKs telefon, tryckte på ”rec”, och började förhöra honom angående hans kommande bok. Resultatet: Ett samtal på drygt 55 minuter (mp3 37 Mb, ogg 21 Mb). Upplägget är som följer:

 • 0.00 – 0.50: Intro
 • 0.50 – 44.00: ChrisK pratar om boken. (Hållpunkter: 11.45 Geworfenheit; 26.15 ISPs, Kapital und Macht; 42.00 primitiv ackumulation och social media.)
 • 44.00 – 55.07: Mer öppet prat. (44.00 personal brand, narcissism vs paranoia; 50.00 Identität och trollande.)

Det högst pretentiösa namnet springer ur en serie böcker som vi sprang på under sociologikonferensen i GBG: Böckerna Kapital, Identitet, Makt låg fint uppradade i en bokförsäljarmonter, och bildade därmed en lyckad trudelutt som sedan kommit att smitta vidare. Tyskan används för att nå en viss aufhebung – för att lägga det hela på en ännu högre seriositetsnivå – och därmed understryka den fulla tyngden i dessa kritiska kategorier.

Sannolikt kommer fler samtal registreras, och läggas ut på derkapitalism.us – ett i vårt tycke värdigt domännamn. Det har kvittrats om temat nätet-kroppen (Der Körper) – kanske återkommer vi till detta i nästa samtal.


Dessutom: Såg borta hos Klara att Bambuser-sändningen från släppet av boken Kunskap Kommunikation Kontroll (Almedalen, 9e juli) nu finns tillgänglig.

3 tankar kring ”Kapital, Identität, Macht

 1. monki

  Gillar det här med att se podcasten som ett förhör. Lampan i ansiktet och bandspelaren på rec. Väldigt civilsociologiskt!

 2. Heiti Ernits

  Mycket angenäm lyssning till idogt fysiskt krävande trädgårdsarbete…eller ehum…Anlagearbeitung. Gewärtigen med spänning på nästa abschnitt!

 3. Kalle P Inläggsförfattare

  monki: Ja. And you’re next!!! Om du vill alltså. Tror på Körper-diskussion.

  Heiti: Danke. Kanske bäst att inte vänta sig alltför mycket, aber etwas skall vi nog kunna prestera.

Kommentarer är stängda.