Dagens ord: Smygknarkare

Var får Johan Pehrson allting ifrån?

Fp vill ge polisen möjlighet att drogtesta bilförare, utan misstanke, på samma sätt som polisen idag kan testa bilförares alkoholbruk. Från Ekots täckning av nyheten:

Utfrågare: Vad skulle man vinna med en sådan här förändring?

Johan Pehrson: Det skulle innebära att många av de ”smygknarkare” som finns skulle kunna gripas av polis i samband med drog-och rattfyllerikontroller.

Briljant – som taget från en kvällstidningsrubrik! Som om folket i ute stugorna verkligen tänker: ”Det vet man ju, det kryllar av folk som knarkar, sådär lite i smyg. Att knarka är illa nog, men att alla de där knarkarna måste smussla med det! Attans smygknarkare!”

Man kan verkligen se framför sig hur Pehrson testar olika styrkeord i fokusgruppen: ”’Fusk-flummare’? Inget utslag… ’Hasch-huliganer’? Nej inte det heller… ’Piller-patrask’? Hmm..”.

8 tankar kring ”Dagens ord: Smygknarkare

 1. Kalle P Inläggsförfattare

  Mycket bra!

  Föga förvånande att det är vår egen monopolmorgontidning som levererar denna pärla: GPs ledarsida är ju den opinionsbildande instans som främst propagerar för ett mer moraliserande och anti-snällistiskt folkparti.

 2. Kalle P Inläggsförfattare

  Hur som helst – skämt åsido etc. etc. – det finns ju kopplingar till Vilks-debatten här… Dennis, är jag inkonsekvent om jag tycker att det är onödigt att visa Vilks teckningar, men stödjer utställningen av Hollenders installation?

 3. Dennis

  Tycker jag nog inte. Det finns knappast någon skyldighet att visa en utställning, sedan kan man förstås ha bra eller dåliga anledningar till att visa och inte visa.

 4. Kalle P Inläggsförfattare

  Ålrajt, då är jag med dig. Trevlig helg – se till att ta vara på den sista solen – nu drar jag ut!

 5. Charlotte

  Fantastiskt. Det är som om hela Sverige lydde under Friskis & Svettispolisen, de som vid varje träningspass har rätt att kontrollera ditt urin så att du inte tränar på ett osjysst sätt, liksom. Tja, varför inte låta dem verka överallt? Knacka dig på axeln i affärskön — är det verkligen rent mjöl du har i påsen du? Eller försöker du fuska? Fuska i livsspelet.

 6. Karin

  Fantastiskt ord! Står man inte för att man pundar kan man fan låta bli!

  Apropå smyg, undrar när fp ska mobilisera lika hårt mot smygrasisterna.

 7. Kalle P Inläggsförfattare

  Dessvärre verkar det som att Pehrsson kör på i samma stil, även efter partiledarbytet.

  Det som är roligt är att Expressens ledarsida har givit honom lite hett om öronen de senaste dagarna – se här och här.

  Här använder Pehrsson för övrigt den hyfsat misantropiska termen ”en gravid nerknarkad kvinna”.

Kommentarer är stängda.