Isn’t it ironic…

… don’t you think, att när bonniga Centerpartiet skall nå ut till Göteborgs trendiga metropoliter (nåja..), så väljer man att kalla sig ”Avenycentern”?

Som mycket träffsäkert noterat i en kommentar på politikerbloggen,

på Avenyn går bara boråsare och folk som inte är gamla nog att få rösta ut. Men det är klart, då träffar de ju sina väljare i alla fall.

16 tankar kring ”Isn’t it ironic…

 1. Kalle P Inläggsförfattare

  Ja, jag hade hellre tillhört Magasinsgatan-centern. Eller Klara-centern. Eller Nef-centern.

  Hur som helst, om man vill associera sig med ett göteborgskt media-/PR-set (liknande det som Federley är en del av i Stockholm) så kommer man inte finna det på Hard Rock Café, Bryggeriet eller motsvarande. (För Stockholmare; dessa är mer som ert Crazy Horse.)

 2. Johan

  Ah, och där har vi ett annat bra begrepp: Crazy Horse-sosse, den där som slår utan att fråga först.

  Vi kanske ska muta in Klara för vår göteborgsliberalism? Klara-liberalerna, änna.

 3. Kalle P Inläggsförfattare

  Ja, även om det är vanskligt, eftersom Klara nu säljs, och måhända kan komma att förändras drastiskt. Icke desto mindre vill man ju hoppas att stället är så inkört att det fortsätter i samma bohem/intellekto-stajl (som ju annars är populär inom kulturvänstern).

 4. Kalle P Inläggsförfattare

  Tjena Thomas! Jadå, jag är i stan. Skall vi ta fika, eller utgång? Jag är öppen för allt.

 5. Kalle P Inläggsförfattare

  Ja. Sen är det ju lite fånigt av oss att vara snobbiga gentemot Avenyn.. men ändå.

  For the record: Jag var ute kring Magasinsgatan igår kväll – Lokal och Uppåt Framåt – och såg varken kända centerpartister eller Wild-n-Fresh-tjejen.

 6. Jimmy

  Ha! Det här var kul. ”Avenycentern”. 😀
  (Har inte orkat kolla om de här killarna har nån koppling till Captus, Göteborgs egen Timbrofilial placerad på Avenyn. Nån annan?)

  Klaraliberalerna har en najs ring to it. Man kan alltid hoppas att de nya ägarna är av det göteborgsliberala slaget.

 7. Jimmy

  Missade dig, Johan. ”Lejonliberalerna” kanske, om inte det väckte associationer till förre fp-ledaren, vad han nu hette.

 8. Kalle P Inläggsförfattare

  Jimmy, vet ingenting om Avenycentern… men vem vet, de kanske kommer att ta över den politiska debatten, och rent generellt utgöra den där klicken av coola människor som man gärna vill hänga med?

  Dessutom, angående en viss pub vid Mariaplan: Vad sägs om Rödlejonliberalerna? Det blir lite mer motsägelsefullt och intressant…

 9. Jimmy

  Ja, Rödlejonliberalerna för kanske inte tankarna så mycket till den där partiledaren, utan kanske snarare lite åt vänster. Fast jag gillade Klaraliberalerna…

 10. Andreas

  Själv hamnar jag i en liknande situation. Fast omvänd: ”Orustvänstern”.

  Captus inhyser hursomhelst enligt min erfarenhet inga centerpartister (var där en sväng i våras) utan blott allmänt frusterade nyliberala moderater som behöver någonstans att vädra dogmatik, då Reinfeldt och Littorin bannlyst dem ur partiet i ett tappert försök att hålla skenet av moderaterna som det ”nya arbetarpartiet” uppe!

 11. Pingback: Intensifier » Övervakningsseminarium

Kommentarer är stängda.