Rapport om allmänintressebolag på mp-kongressen

I eftermiddag presenterar jag denna rapport om ”allmänintressebolag” (aka Public Interest Companies) på miljöpartiets kongress uppe i Östersund. Pitchen är att det offentliga ägandet måste förnyas för att leva vidare – inte minst relevant i relation till finansminister Borgs senaste utspel om att sälja ut delar av Svenska Spel.

2 tankar kring ”Rapport om allmänintressebolag på mp-kongressen

  1. Thomas Svensson

    Det var intressant läsning. Jag kopplar genast till det bolag jag själv är styrelseledamot i, nämligen det kommunägda bolaget Borås Energi och Miljö. Vi har faktiskt satt miljömål och kundtillfredsställelse före ekonomiska mål i den officiella policyn, vilket jag faktiskt tycker är ett viktigt steg. Men nog kunde man också förorda en styrelse som innehåller annat än politiker, tex. representatner för fjärrvärmekunder, miljöintressenter mm. Kommunallagar och EU-regler är också problem för nya bolagsideer, här finns en del att göra.

Kommentarer är stängda.