P3 Kultur om att hacka verkligheten

Befinner mig i Berlin, men har via den eminente Marcus hört att P3 Kultur pratar om att hacka verkligheten denna vecka.

Uppenbarligen har man pratat motortänk och datortänk också. Dessutom ser jag att de varit inne fröbomber och stickningsaktioner – sådant som vi visade i den nu saligt insomnade utställningen Take Action. (Se ursprunglig post, GP-kommentar och bilder.)

Oerhört lyckat. Får lyssna när jag kommer hem.

5 tankar kring ”P3 Kultur om att hacka verkligheten

 1. Eminente Marcus

  Det avsnitt jag hörde – där motor vs dator nämndes – var tyvärr lite platt. Du hade (som alltid) behövts där, det var som gjort för dig…

 2. Kalle P Inläggsförfattare

  Eminente Marcus: Well, jag har inte hört programmet, men jag är säker på att det var intressant. Det sista man vill bli är ju som Situationistiska Internationalen, på deras konferens i Göteborg -61, när de börjar anse sig äga vissa idéer och vissa koncept. (Post om detta på väg.)

  Heiti: !!

 3. Eminente Marcus

  Ja, missförstå mig inte. Det var intressant på många sätt, och att perspektiven når en sådan mainstreamkanal är stort i sig. Det kändes dock till exempel som om gästerna inte själva reflekterat på det här viset även om deras konst och whatever skulle kunna funka utmärkt som exempel. Problemet var att de ”tvingades” prata om och i hackermetaforer istället för att berätta om sin konst och whatever.

 4. Marcus

  Förrexten, smått relaterat: Kan vi tänka oss hur en vulgärhacktivism skulle se ut, afk och bortom såväl stickande konstnärer som akademiker?

Kommentarer är stängda.