Abstract Hacktivism – bilder från boksläppet

I torsdags släpptes Abstract Hacktivism: The making of a hacker culture. Här följer lite pics från kvällen…

Otto von Busch

Från Istanbul rakt in i våra hjärtan: Otto von Busch håller hov.

Alla var där.

Finn fyra doktorander. Och två post-docs. Och två förlagsentreprenörer.

J och J

Nu är det vår tur: En ny generation av kultur- och samhällsvetare, Jakob Wenzer och Johan Karlsson.

Otto

Svårt att hålla sig när Ottomanen kommer igång.

Johan

Johan letar efter Machiavelli.

GBGs frihetliga vänster

Den mest frihetliga vänstern finns i GBG: Olav, Jimmy och Thomas.

9 tankar kring ”Abstract Hacktivism – bilder från boksläppet

 1. Pingback: 99, our 68 » Se Loose Change!

 2. jimmy

  Det var en kul och intressant tillställning! Väckte många tankar, tack för det. Synd att jag inte kunde stanna längre.

  (Vad mina pupiller ser konstiga ut på bilden – är det nån korrigering för röda ögon?)

  Har boken kommit ännu?

 3. Kalle P Inläggsförfattare

  J,
  bra att du kom förbi, hoppas att du är lite friskare nu.

  Hmm, ja, det blev en himla massa röda ögon på bilderna – har försökt modda dem lite.. skall kolla om jag kan hitta en bättre funktion för detta.

  Sitter och väntar på sändningen från DHL.. enligt trackingsystemet finns de i GBG nu. Skall bli kul att se hur den nya versionen blivit.

 4. jimmy

  Jag är friskare nu, även om hostan hänger i. Ska försöka ignorera den, så blir det nog bättre.

  Vill gärna ha ett ex av den tryckta boken att bläddra i. Om jag kan köpa ett via dig, och slippa beställa från Amazon, så vore det schyst.

  Det känns helt rätt med ”99-tänket”, förstår inte att jag inte kommit in på det förut (”abstrakta maskiner” har man ju stött på förut, och informationsåldern är knappast nån nyhet – däremot är katedraler/basarer nytt för mig).

  Det gäller bara att komma in i det. Beröringpunkterna finns ju där, med Butler, Bhabha, Foucault… Men 98-hegemonin är starkt.

 5. Johan

  Man blir tung i huvudet av abstrakta maskiner dagen efter, eller om det möjligen är lådvin som har den effekten. Himla trevligt släpp blev det (lustigt att se folk i minglet som man känner igen från deras bloggar).

  Vad ska nästa ISK handla om?

 6. Kalle P Inläggsförfattare

  Jimmy: Jag har nu hämtat ut böckerna från DHL. Den nya versionen är går i en kräk.. förlåt, pistagegrön ton. (Dessutom finns det en bugg i 1.1 – bindesträcken är borta i avstavningarna i löptexten, men jag tror att vi kan get away med det som experimentell grafisk design! 🙂 )

  Dessvärre tror jag att det blir svårt att få ut boken i någon bokaffär i GBG – speciellt nu när SL Books lägger ned. Nu finns ju bara de stora tråkbokaffärerna kvar – Akademibokhandeln, Wettergrens etc. Så antagligen är det bäst att få loss ett ex av de 50 som nu finns i GBG, eller att köpa från Amazon. Såg för övrigt att brittiska dagligvarujätten Tesco säljer den rabatterat – för £4.75.

  Antar att detta mejkar long tail/web 2.0 sense. Allt fler och alltmer specialiserade böcker publiceras; det finns inte plats i bokaffärerna längre. Möjligtvis kan vissa specialiserade bokaffärer i London och eventuellt Köpenhamn eller Stockholm ta in den – återkommer i så fall om detta.

  Tycker absolut att du skall ha ett ex snarast, så att vi kan bygga vidare på ”99-tänket” – vore spännande att se hur det kan koppla mot de tänkare som du nämner.

  Johan: Ja, jag var rätt bruten i fredags. Men kul det var det på boksläppet. Framförallt är det najs att se vilket bra gäng man kan fixa ihop i GBG.

  I min mening bör Institutet för Samtida Kultur-konstellationen satsa på
  1) fler arr som i torsdags
  2) nästa bok
  Heta ämnen: Komplexitet/self-organisation; visuell komplexitet/maktmoln; urban development/Södra Älvstranden-projektet; ”critical issues” inom/vidareutveckling av 99-tänket… Vad har jag glömt?

 7. Thomas

  tack för en trevlig tillställning! jag fick definitivt lite att fundera över. ska se till att beställa en papperskopia av boken från amazon.co.uk. hörs o ses!

 8. Kalle P Inläggsförfattare

  Kul att du kunde komma förbi, Thomas! Som sagt verkar Tesco billigare… men eventuellt skall man inte stödja dem…

Kommentarer är stängda.