”En introduktion till några av samtidens intressantaste samhällsteoretiker”

Kom just över en finfin recension av Prometheus eller Narcissus?. Den finns att läsa här.

4 tankar kring ””En introduktion till några av samtidens intressantaste samhällsteoretiker”

  1. Johan

    Fin recension! I NPPR-projektet jobbar vi ju lite grann med entreprenörsbegreppet i en överförd betydelse (norm entrepreneurs som lobbar in nya normer gentemot politiska beslutsfattare). Lurer lite på om man skulle kunna komplicera entreprenörsbegreppet även i detta sammanhang, och om det skulle ha någon poäng för våra syften att göra det, så jag kanske borde läsa boken.

  2. Kalle P Inläggsförfattare

    Ja, jag känner till att det finns en lång tradition – tror att den börjar med Webers ”Politik als Beruf” – att prata om political/policy entrepreneurs. (Nämner detta kort i kap fyra, i anslutning till Lazzaratos användning av begreppet.) Sedan kan man ju använda entreprenörskap i mer allmän mening, såsom den som propagerar ut någon ny idé/teknologi/etc.

  3. Kalle P Inläggsförfattare

    Jag tror faktiskt man säger ”stört” numera; någonstans i ett Twitterflöde skedde övergången.

Kommentarer är stängda.