Mellanlandning

Tillbaka från blåsig ö i Grekland, på väg till Deleuzekonferens i Wales.

Läste i Financial Times på flyget hem om att privatiserade brittiska försvarsforskningskoncernen Qinetic vill köpa in sig i amerikanska Dominion Technology Resources (DTRI). Det senare är visst en del av ett sprudlande industrikluster av företag som jobbar med säkerhet och intelligence, baserat i Reston, Virginia. Uppenbarligen är detta en riktig boom-marknad. Intelligenceverksamhet är lukrativt i en värld där övervaknings- och national security-aktivitet alltmer bedrivs frikopplat från staten.

Willam Gibsons Spook Country handlar just om ett land som kryllar av ”spooks”, och – mer specifikt – där dessa spooks inte endast jobbar för stater. (Åtminstone inte officiellt.) Har skrivit ihop något om detta på panspectrocism.org.

Återkommer med rapport från Deleuzefesten i Cardiff.