The Book Look

Jag lovar, detta är inte ironi: Jag har hackat in på ”en helt ny karriär”, som det hette i Kentlåten.

I anslutning till gubbslemsprojektet sades det att vägen bort från det akademiska, fikonspråkande, och patologiskt homosociala bloggandet kanske går via modebloggande. Mattias $vensson hade visst – i samma veva – skrivit något fyndigt om just det fenomenet, och jag vill minnas att såväl Heiti som Jimpan närde en ambition att skriva om kläder.

Otto har pekat mig i riktningen mot den fantastiska sajten LOOKBOOK.nu – en (sluten) Canetti-crowd när den är som mest spännande. Invitation only; därav självreglerande. Precis som Otto tycker jag att fenomenet wear palettes – en metasajt som återpublicerar bilder från look-boken och kodar av färgpaletten – är ännu mer intressant.

Hur som helst, här måste man ju vara med. Tänkte hacka mig in i detta system, bli en del av ekologin, suga lite näring (för att använda Otto-lingo) – och lansera min ”book look” genre. Idag har jag på mig det här, läser DeLandas Intensive Science and Virtual Philosophy, tänker litet grand på begreppet ”quasi-causal operator”, och hoppas att ni klickar på ”hype”. Skulle vara finfint att nå metanivån någon gång i framtiden.

Så – Heiti, Jimmy et.al. – notera att ”the book look” är ett öppet protokoll – det är bara att köra igång. Vad har du på dig idag?

6 tankar kring ”The Book Look

  1. jimmy

    Bra idé! Jag har gått och funderat ett tag på hur jag ska följa upp det där blogginlägget jag skrev…

  2. Otto

    För att göra en parafras på Massumis i förord ATP: ”Frågan inte: vad har du på dig idag, fråga: vad skall du ha på dig ikväll??” Det är denna intensitet vi trejsar då vi undersöker becoming booklook.
    http://www.myspace.com/kroppmusik

Kommentarer är stängda.