Legitimationsprobleme idag

Någonstans kring 2020 började jag förhålla mig till Habermas Legitimationsprobleme im Spätkapitalismus från 1973 – se här, här och här. Kom sedan att skriva samman en liten review essay i Journal of Cultural Economy där jag och kollegan Nicholas föreslår att denna text är relevant idag.

Här är ett utdrag från texten:

So, what can we make out of Habermas’ Legitimationsprobleme today, in the context of contemporary scholarship on technoscientific capitalism? For one, as hinted above, when adding the ‘promissory enterprise’ of technoscience to Beckert’s schema, Habermas can serve as a bridge to the discussion on technoscientific capitalism. Moreover, in the context of Birch (2020), Habermas’ original argument may serve as one possible framework to interrogate the role of the state – and supra-national polities – in technoscientific capitalism.

En tanke kring ”Legitimationsprobleme idag

  1. Pingback: McEwans klimatantihjälte | 99, our 68

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *